La primera víctima mortal dels 37 dies de vaga de fam dels presos sahrauís

La primera víctima mortal dels 37 dies de vaga de fam dels presos sahrauís

Mor el sindicalista i pres polític sahrauí Brahim Saika després de ser torturat i passar diversos dies en vaga de fam.

2016.04.15

El pres polític sahrauí Brahim Saika ha mort avui en un hospital d’Agadir (Marroc), després de patir un coma pocs dies després de ser detingut de forma arbitrària i torturat a la mateixa comissaria de Gulemin.

Brahim Saika, llicenciat universitari amb màster en sociologia, va ser un dels dirigents de la Coordinadora d’aturats sahrauís, detingut el passat 1 d’abril al sortir del seu habitatge a la ciutat de Gulemin. La seva detenció es va produir en el moment que intentava dur a terme una protesta pacífica per cridar l’atenció sobre la situació dels desocupats sahrauís. Immediatament va ser portat a la comissaria on li van torturar durant hores. Brahim va decidir llavors començar una vaga de fam per protestar també pel maltractament a què estava sent sotmès i que és la forma comuna en què són tractats els presos polítics sahrauís.

Uns dies més tard, el 6 d’abril, el seu estat de salut s’havia deteriorat molt i va ser ingressat ja greu a l’hospital de Gulemin, per després ser traslladat a l’hospital provincial d’Agadir. Allà ha romàs en un estat d’extrema gravetat, sense que hagi estat tractat ni atès per salvar la vida, fins que ha mort en la tarda d’avui al mateix hospital.

Les autoritats sanitàries de l’hospital es neguen a realitzar-li una autòpsia que certifiqui el motiu de la seva mort, tot i la reiterada petició dels seus familiars.

Brahim Saika era un pres polític sahrauí que ja havia patit una altra detenció al 2008 quan era estudiant a la universitat de Marràqueix.

—-
Font: Activistes sahrauís des Gulemin

FacebookTwitterEmailCompartir

One Responseto “La primera víctima mortal dels 37 dies de vaga de fam dels presos sahrauís”

  1. Claudia ha dit:

    Tanto dolor, me pregunto hasta cuándo … Que la tierra te sea leve, compañero.

Publica un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *