Vacances en Pau

El projecte Vacances en Pau consisteix en l’estada d’infants dels campaments de refugiats sahrauís durant dos mesos de l’estiu acollits en famílies de Catalunya.  El projecte està organitzat per la Delegació del Front Polisario a Catalunya, amb el suport d’associacions solidàries, entitats, organismes i ajuntaments. 

El projecte vol fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el nostre país, així com donar suport polític al procés d’autodeterminació del poble sahrauí. Els infants són víctimes directes d’un conflicte que va començar l’any 1975  i que l’ONU i la comunitat internacional és incapaç de solucionar, on el Marroc n’és culpable i l’Estat espanyol n’és responsable. 

Els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats. No tenen cobertes les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’aigua potable i l’atenció sanitària. Les famílies solidàries es fan càrrec durant dos mesos de nens i nenes d’uns 10 a 12 anys. L'estada en famílies és una manera més mostrar la solidaritat amb el poble sahrauí. Algunes famílies participen en l’acolliment compromeses i solidàries amb la lluita del poble sahrauí i d’altres per motius més emocionals i afectius, per donar alguna oportunitat a uns infants que pateixen i sobreviuen en unes condicions extremes. 

Els infants sahrauís passen diverses revisions mèdiques i participen en tot tipus d’activitats que s’organitzen arreu de Catalunya. 

estada d’infants dels campaments de refugiats sahrauís durant dos mesos de l’estiu acollits en famílies de Catalunya